Mat & vin

Nyheter i vinhyllan – januari

30 January 2020 05:00 Robin Sjöstrand 0

Ja, jag vill läsa mer! Den här artikeln är exklusiv för ÅU:s betalande läsare. Våra nyhetspaket ger dig fri tillgång till alla Åbo Underrättelsers nyheter, reportage och artiklar på webben. Prova 1 månad för 1€*

Veckans recept

Prova nya asiatiska recept!

16 January 2020 05:00 ÅU 0

Koreansk köttbullsskål med kimchi 4 portioner Kryddat ris: 2 dl basmatiris 4 dl vatten 0,5 tsk salt 1 tsk vitlökspulver 2 tsk limesaft Köttbullar: 400 g köttfärs 1 msk harissa 2 msk sojasås 1 st

Mat & vin

Laga gott på rester

9 January 2020 05:00 ÅU 0

Har du kvar matrester som inte känns lockande att äta som de är? Utnyttja öppnade förpackningar och gör en pasta eller en låda! Skinkpasta på rester 2 portioner 250 g julskinka 1 lök 2 vitlöksklyftor

Mat & vin

Vinskolan: USA – de syltiga vinernas land

9 January 2020 05:00 Robin Sjöstrand 0

Ja, jag vill läsa mer! Den här artikeln är exklusiv för ÅU:s betalande läsare. Våra nyhetspaket ger dig fri tillgång till alla Åbo Underrättelsers nyheter, reportage och artiklar på webben. Prova 1 månad för 1€*

Mat & vin

Vinterns godaste grytor

3 January 2020 05:00 ÅU 0

Indisk gryta med raita Den här grytan är mycket smakrik och blir god när man låter den koka på svag värme så att alla kryddor får tid att blandas ihop. 2-3 portioner Raita: 1 burk

Mat & vin

Avsluta året med en lyxig trerättersmiddag!

28 December 2019 05:00 ÅU 0

Ja, jag vill läsa mer! Den här artikeln är exklusiv för ÅU:s betalande läsare. Våra nyhetspaket ger dig fri tillgång till alla Åbo Underrättelsers nyheter, reportage och artiklar på webben. Prova 1 månad för 1€*

Livsmedel säljs billigare i S-gruppens affärer under kampanjen Svinnveckan (Hävikkiviikko).
Aktuellt

Kastar du också 20 kilo mat i året?

21 December 2019 09:17 Emilia Örnmark 0

Ja, jag vill läsa mer! Den här artikeln är exklusiv för ÅU:s betalande läsare. Våra nyhetspaket ger dig fri tillgång till alla Åbo Underrättelsers nyheter, reportage och artiklar på webben. Prova 1 månad för 1€*

Aktuellt

Nyheter i vinhyllan – december

19 December 2019 10:08 Robin Sjöstrand 0

Alko har tydligt spetsat till månadens nyheter och fokuserat på bubbel och rött vin för högtidssäsongen. Det är en hel del trevliga bekantskaper kommer till hyllorna, så vänner av bubbel och de som gillar fylliga,

Mat & vin

Klassiska köttbullar med en tvist

19 December 2019 10:07 ÅU 0

Vem har sagt att det bara är de klassiska köttbullarna som hör hemma på julbordet? Med rätt ingredienser kan du göra dem både vegevänliga och mer spännande. Koreanska köttbullar Variera köttbullarna på julbordet med olika

Mat & vin

Smakrika rätter till julbordet

13 December 2019 14:52 Robin Sjöstrand 0

Snart är julen här! Förbered desserten dagen innan och servera en kall sallad, så slipper du göra allt i sista minuten. Varm rödbetssallad 8 portioner 6 st medelstora rödbetor 2 msk olivolja 0,5 tsk salt

Veckans recept

Fresta med en frestelse!

5 December 2019 04:00 ÅU 0

Gratängen är en favorit hos många. Du kan dessutom göra den några veckor i förväg och frysa in för att grädda innan servering! Rödbetsgratäng med getost Servera rödbetsgratängen med kyckling för bästa möjliga kombination. 4

Veckans recept

Mustiga soppor som värmer i höstmörkret

28 November 2019 08:04 ÅU 0

Värmande vitlökssoppa I receptet används hela vitlökar, inte enskilda vitlöksklyftor. Fyra portioner Soppa 7 st vitlök 0,5 dl olivolja 1 msk smör 4 st gul lök 2 tsk färsk timjam 1 tsk torkad oregano 1

Aktuellt

ÅU:s recensent testar årets glöggsorter

23 November 2019 13:30 Robin Sjöstrand 0

Ja, jag vill läsa mer! Den här artikeln är exklusiv för ÅU:s betalande läsare. Våra nyhetspaket ger dig fri tillgång till alla Åbo Underrättelsers nyheter, reportage och artiklar på webben. Prova 1 månad för 1€*

Aktuellt

Vinskolan: Tyskland – mer än bara riesling

21 November 2019 20:18 Robin Sjöstrand 0

Ja, jag vill läsa mer! Den här artikeln är exklusiv för ÅU:s betalande läsare. Våra nyhetspaket ger dig fri tillgång till alla Åbo Underrättelsers nyheter, reportage och artiklar på webben. Prova 1 månad för 1€*

Åbo

Appen Unwasted hjälper till att minska matsvinnet i Åbo

21 November 2019 05:01 ÅU 0

Ja, jag vill läsa mer! Den här artikeln är exklusiv för ÅU:s betalande läsare. Våra nyhetspaket ger dig fri tillgång till alla Åbo Underrättelsers nyheter, reportage och artiklar på webben. Prova 1 månad för 1€*

Veckans recept

Härlig novembermat: kryddiga vegetariska grytor

21 November 2019 04:00 ÅU 0

Kryddig grönsaksgryta 4 portioner 1 gul lök 4 vitlöksklyftor 15 g färsk ingefära 0,5 röd chili 1 msk olivolja 1 tsk salt 0,5 tsk grovmalen svartpeppar 0,5 tsk kanel 1 tsk gurkmeja 1,5 tsk garam

Nyheter

Nyheter i vinhyllan – november

15 November 2019 14:00 Robin Sjöstrand 0

Ja, jag vill läsa mer! Den här artikeln är exklusiv för ÅU:s betalande läsare. Våra nyhetspaket ger dig fri tillgång till alla Åbo Underrättelsers nyheter, reportage och artiklar på webben. Prova 1 månad för 1€*

Veckans recept

Bjud dina gäster på pumpapaj och monsterkex

31 October 2019 04:00 ÅU 0

Ja, jag vill läsa mer! Den här artikeln är exklusiv för ÅU:s betalande läsare. Våra nyhetspaket ger dig fri tillgång till alla Åbo Underrättelsers nyheter, reportage och artiklar på webben. Prova 1 månad för 1€*

Nyheter

Nyheter på vinhyllan i oktober

26 October 2019 07:07 Robin Sjöstrand 0

Ja, jag vill läsa mer! Den här artikeln är exklusiv för ÅU:s betalande läsare. Våra nyhetspaket ger dig fri tillgång till alla Åbo Underrättelsers nyheter, reportage och artiklar på webben. Prova 1 månad för 1€*

Veckans recept

Rödbetan är höstens godaste rotfrukt

24 October 2019 06:00 ÅU 0

Rödbetan är en utmärkt rotfrukt till höstens maträtter. De är lättlagade, nyttiga och ger din middag en extra färgklick! Spiraliserad rödbeta är ett gott alternativ till den vanliga pastan. SPAGHETTI MED SPIRALISERAD RÖDBETA OCH GETOST

Veckans recept

Smakrikt från skogen – svampen är i säsong

10 October 2019 12:08 ÅU 0

Det är säsong för både kantarellen och karljohansvampen. En krämig risotto eller en enkel smörgås med svampsås är oslagbart i köket just nu. Kantarellrisotto Ta vara på skogens guld och laga en krämig kantarellrisotto. 4

1 2 3 4