Mat & vin

Vinskolan: USA – de syltiga vinernas land

9 January 2020 05:00 Robin Sjöstrand 0

Ja, jag vill läsa mer! Den här artikeln är exklusiv för ÅU:s betalande läsare. Våra nyhetspaket ger dig fri tillgång till alla Åbo Underrättelsers nyheter, reportage och artiklar på webben. Prova 1 månad för 1€*

Aktuellt

Vinskolan: Tyskland – mer än bara riesling

21 November 2019 20:18 Robin Sjöstrand 0

Ja, jag vill läsa mer! Den här artikeln är exklusiv för ÅU:s betalande läsare. Våra nyhetspaket ger dig fri tillgång till alla Åbo Underrättelsers nyheter, reportage och artiklar på webben. Prova 1 månad för 1€*

Mat & vin

Druvskolan – Pinot gris

21 September 2019 05:01 Robin Sjöstrand 0

Den näst mest kända druvan i Pinot-familjen är Pinot gris (de två övriga kändisarna är stjärnan Pinot noir och den lite mindre använda Pinot blanc). Gris kommer från franska och betyder grå och namnet kommer

Mat & vin

Druvskolan – Malbec

31 August 2019 05:00 ÅU 0

Ja, jag vill läsa mer! Den här artikeln är exklusiv för ÅU:s betalande läsare. Våra nyhetspaket ger dig fri tillgång till alla Åbo Underrättelsers nyheter, reportage och artiklar på webben. Prova 1 månad för 1€*

Texten "Gewurstraminer" och tre flaskor vit vin.
Mat & vin

Druvskolan — Gewürstraminer

9 August 2019 18:01 ÅU 3

Ja, jag vill läsa mer! Den här artikeln är exklusiv för ÅU:s betalande läsare. Våra nyhetspaket ger dig fri tillgång till alla Åbo Underrättelsers nyheter, reportage och artiklar på webben. Prova 1 månad för 1€*

Kolumner

Druvskolan — Merlot

21 July 2019 11:25 ÅU 0

Ja, jag vill läsa mer! Den här artikeln är exklusiv för ÅU:s betalande läsare. Våra nyhetspaket ger dig fri tillgång till alla Åbo Underrättelsers nyheter, reportage och artiklar på webben. Prova 1 månad för 1€*

Tre vittvinsflaskor
Kolumner

Druvskolan – Sauvignon blanc

8 June 2019 04:00 ÅU 0

Druvskolan – Sauvignon blanc Det var en liten revolution i vinvärlden år 1986 när vinet Cloudy Bay från distriktet Marlborough i Nya Zeeland dök upp på marknaden. Revolutionen satte den lilla önationen på kartan som

Kolumner

Druvskolan – Tempranillo

18 May 2019 06:00 ÅU 0

Ja, jag vill läsa mer! Den här artikeln är exklusiv för ÅU:s betalande läsare. Våra nyhetspaket ger dig fri tillgång till alla Åbo Underrättelsers nyheter, reportage och artiklar på webben. Prova 1 månad för 1€*

Kolumner

Druvskolan — Riesling

27 April 2019 04:00 ÅU 0

Riesling är en druvsort som har ett oförtjänt dåligt rykte. Den tyska nationaldruvan slog igenom i folkheen världen över under 1980-talet med ett ganska lågalkoholhaltigt vin som var sött och av tveksam kvalitet. Ryktet om

Mat & vin

Druvskolan – Pinot noir

16 March 2019 04:00 ÅU 0

Ja, jag vill läsa mer! Den här artikeln är exklusiv för ÅU:s betalande läsare. Våra nyhetspaket ger dig fri tillgång till alla Åbo Underrättelsers nyheter, reportage och artiklar på webben. Prova 1 månad för 1€*

Mat & vin

Druvskolan — Chardonnay

23 February 2019 04:38 Monica Forssell 0

Ja, jag vill läsa mer! Den här artikeln är exklusiv för ÅU:s betalande läsare. Våra nyhetspaket ger dig fri tillgång till alla Åbo Underrättelsers nyheter, reportage och artiklar på webben. Prova 1 månad för 1€*

Mat & vin

Druvskolan – Cabernet sauvignon

2 February 2019 04:00 ÅU 0

Ja, jag vill läsa mer! Den här artikeln är exklusiv för ÅU:s betalande läsare. Våra nyhetspaket ger dig fri tillgång till alla Åbo Underrättelsers nyheter, reportage och artiklar på webben. Prova 1 månad för 1€*

Kolumner

Fyllighet och sötma

11 January 2019 18:00 ÅU 0

Ja, jag vill läsa mer! Den här artikeln är exklusiv för ÅU:s betalande läsare. Våra nyhetspaket ger dig fri tillgång till alla Åbo Underrättelsers nyheter, reportage och artiklar på webben. Prova 1 månad för 1€*

Kolumner

Smak och doft – vinets vägskyltar

8 September 2018 07:40 ÅU 0

Även om man nöjer sig med att ett vin smakar vin och antingen är gott, mindre gott eller äckligt, så blir det en otillräcklig metod i längden. Du lär inte hitta en skylt på det lokala vinmonopolet som beskriver ett vin med orden ”smak av vin, gott”.