UPPDATERAD: Norrskata- och Houtskärsbor är rasande över att färjetrafiken försämras — “Skolbarnens restid hålls inte längre inom lagens gränser”

Ja, jag vill läsa mer!

* Kampanjpris 1€ första månaden, därefter ordinarie pris 17,95€
Redan använt kampanjen? Beställ här istället

3 Comments

  1. Det måste finnas ett bättre alternativ än att göra trafiken ännu sårbarare för dem som redan har det svårast. Vad händer när den enda färjan går sönder?
    Tänk om NTMtjänsteandarna bättre skulle sätta sig in i skärgårdsbornas situation i stället för att läsa sig blinda på statistik. Tänk om man började förbättringarna i den yttersta ändan av skärgårdsvägen.
    Tänk om NTM!!

  2. Ytterligare en åtgärd för att tömma skärgården på bofast folk. Måste kännas bittert för dem som kämpar emot. Hur ide- och initiativrika de än är (och mångkunniga har ju skäriborna alltid varit) så kommer åtstramningsbesked efter varandra: skolor, hälso- och sjukvård, tandvård, banker…
    Skulle Leander-pengarna göra större nytta om de gavs NTM-centralen/Finferries i detta fall, stenhårt villkorade förstås. Eller vore det bättre att NTM/Finferries gav, oprutat, de pengar som är budgeterade till denna färjetrafik till ortsborna att sköta den som är bäst för dem? Naturligtvis är det inte enkelt men nog borde det finnas alternativ till denna strypsnara.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*