Riksdagen diskuterar permanent sommartid idag — skulle göra kvällarna ljusare

Ja, jag vill läsa mer!

* Kampanjpris 1€ första månaden, därefter ordinarie pris 17,95€
Redan använt kampanjen? Beställ här istället

2 Comments

 1. Det borde varea NORMALTID, GMT+2 är det som gäller för Finland, sommartid är bara ett korkat påhitt för att lura sig själv att det är ljusare längre tots att dygnet är lika långt.
  Till vilken nytta har man av “sommartid”? Möjligen någon månad på senvintern-våren och hösten, annars är det för ljust på sommaren och gardinerna måste vara för och på vintern är det ändå mörkt när folk far på jobb eller skolan och mörkt när de kommer hem. Köp mer lampor om det är mörkt, det finns “ljustterapilampor” om man blir depressiv av att det är mörkt.
  Att denna “vinter” är snöfri och varm är något som är mycket värre än klockan och det blir man deprimerad av.

  Detta förslag med att slopa ändra klockan är bra, men varför kan inte man enas om det i hela EU så att länderna inte har olika tider enligt vad de tycker att är bäst? Bort med lapptäcket av tider som ändå bestäms geopolitiskt. Tidszonerna är nästa som borde rättas till så att det är 24st lika stora tidszoner, men det kommer man aldrig överens om i denna sjuka värld, för man vill inte ha samma tid som grannlandet man är i strid med eller av historiska orsaker.

 2. Ehdottomasti pysyvä kesäaika, jolloin valoisan ajan määrä on enimmillään ilta- ja iltapäivän tunteina, eli silloin kun suurimmalla osalla ihmisistä on vapaa-aikaa. Mukavampi harrastaa, lenkkeillä, tehdä puutarhahommia, ulkoilla perheen kanssa ym kun on valoisaa.

  Vapaa-ajalle mahtuvien valoisten tuntien määrän pitäisi olla se tärkein draiveri tässä asiassa, koska esim näitten lumettomien “Tanskan-talvien” yleistyessä, pimeää ja “mustaa” aikaa on enemmän kuin tarpeeksi; voisi melkeinpä sanoa että tänäkin talvena marraskuu on kestänyt kolme kuukautta.

  Siksi, tulisi valita pysyvä kesäaika.

  Kalle Förbom
  Kivis, Nagu

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*